Rom den eviga staden, Caput Mundi, alla vägar bär till Rom, allt detta stämmer även om Rom inte kanske är världens huvudstad längre. Om du åker hit i 2 dagar eller 2 veckor eller 2 månader så hittar man hela tiden nya saker som man tidigare inte sett. Hela staden är som ett stort museum och staden präglas av historia. Enligt denna så grundades staden Rom under 700-talet f Kr av de små tvillingpojkarna Romulus och Remus. Dem blev övergivna som små och föddes upp av en varginna.  Tyvärr så blev pojkarna ovänner som stora och Romulus dödade Remus.
Rom upplevde sin storhet under det Romerska riket men började att förfalla under 300-talet.

När skall man då åka hit?  Bäst är vår och höst juli och augusti är väldigt varma men mindre trafik vilket är en fördel.  Är man ute i god tid så finns det billiga flyg att hitta bl.a Ryan air som flyger till Ciampino flygplatsen som är den flygplats som ligger närmast centrum. De andra flygbolagen flyger till Fiumicinos flygplats Leonardo da Vinci. Enklaste sättet att ta sig från flygplatsen är att boka en privat chaufför som står och väntar på er vid ankomst hallen och priserna är inte dyrare än för en vanlig taxi. För transfer till och från flygplatsen så tar vi 85 Euro tur och retur inklusive bagage för upp till 4 personer. Är ni på smekmånad eller firar något speciellt så passa på att hyra våra vita Lincoln Limousine med champagne i bilen.

Var skall man då bo? De billigaste ställen ligger runt tågcentralen som i de flesta städer men det kan vara lite lurigt att gå på dessa gator på kvällen. Är det lågsäsong så har hotellen ofta bra rabatt och vid högsäsong kan det löna sig att titta på alla de B&B som finns i hela centrala Rom. För familjer med barn så lönar det sig att hyra en lägenhet där alla får plats. För barnfamiljer som åker till Rom mitt i sommaren kan ett bra alternativ vara att hyra en lägenhet ute vid havet. Vi hyr ut en alldeles ny lägenhet med pool i Fregene som ligger cirka 40 minuter utanför Rom och bara 20 minuter från flygplatsen. Här kan ni hyra cyklar och cykla ned till  en milslång strand som ligger bara 5 minuter med cykel från lägenheten. Vi har även en lägenhet mitt på Piazza Navona där upp till 7 personer kan sova och B&B vid Colosseum. Vi hjälper naturligtvis till med att boka Hotell rum och vi har special priser från många centralt belagda Hotell då vi samarbetar med dem med transfer till och från flygplatsen.

Är ni väldig kulturellt intresserade så kan några timmar med privat bil och guide vara värt pengarna även om det kan vara svårt att hitta en svensk guide. Många av Roms sevärdigheter såsom Sixtinska kapellet och Colosseum kan under högsäsong medföra flera timmars långa köer under en hettande sol så passa på att förboka biljett i tid för att slippa detta, speciellt om ni reser med små barn.

En dagstur till Florence, tåget tar i dag bara 1 timma och 45 minuter och då är ni i centrala Florence. Har ni inte möjlighet att vara i Florence en längre tid så är en dagsutflykt värt sitt pris. Ni hinner med att se Domen, Piazza Signoria och Ponte vecchio och om ni vill så förbokar vi biljetter till Uffizi museumet där köerna annars är väldigt långa.

Vinintresserade hinner med en dagstur med besök av vingårdar i Frascati området eller varför inte Montalcino.